Wie ben ik

Mijn naam is Leendert Vlieger, in 1956 geboren in Bussum en daar ook grotendeels opgegroeid.

In mijn jonge jaren had ik al een grote gevoeligheid voor de energie van de mensen om mij heen, maar wist dat niet te plaatsen. Het bracht mij regelmatig in verwarring. Naarmate ik ouder werd ging ik mij steeds meer verdiepen in de psychologie en in filosofische vraagstukken en probeerde ik meditatietechnieken uit, om greep te krijgen op de ‘levensvragen’ waar ik mee worstelde.

Er kwam een doorbraak toen ik in aanraking kwam met een helderziende, die mij in één zin het conflict van mijn leven wist te vertellen terwijl zij mij niet kende. Daarbij vertelde zij mij de verhalen van een paar vorige levens die ten grondslag lagen aan het conflict. Het was een verbijsterende ervaring die mijn leven op zijn kop zette en het kostte heel wat tijd en zelfonderzoek om deze informatie te kunnen plaatsen.

Daarna heb ik jarenlang last gehad van hoofdpijnen en waren er perioden van depressie. Reguliere therapie baatte niet.
Er veranderde pas werkelijk iets toen ik in de jaren ’90 cursussen intuïtieve ontwikkeling ben gaan volgen. Eerst in Amsterdam en vervolgens in Utrecht bij het Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI). Daar vond ik waar ik naar hunkerde: het ontmoeten en ervaren van mijn eigen wezenlijke zelf en van mijn eigen innerlijke kennis. Van 1996 tot 2002 heb ik daar de opleidingen tot Healer en Reader gedaan en daarna nog de specialisaties Geboortestudies en Mannenstudies. Vervolgens ben ik nog meerdere jaren als assistent bij deze studies betrokken gebleven.

In 2000 ben ik met mijn Reading en Healing praktijk gestart. Op verzoek van klanten, ben ik op een gegeven moment begonnen met les te geven in intuitieve ontwikkeling. Ik miste echter iets in wat ik mijn klanten kon aanbieden.

Er volgde een intensieve zoektocht naar een diepere ervaring van intuitie en wat energiewerk voor mij betekende. Hierdoor kon ik verder gaan dan hetgeen ik geleerd had in cursussen en heb ik een persoonlijke aanpak in energiewerk kunnen ontwikkelen.

In dit proces heb ik me door verschillende boeken laten inspireren en eruit gehaald wat voor mij van belang is. Zo ben ik zelf de Magical Passes gaan beoefenen, fysieke bewegingen met een sterk energetische inslag, gebaseerd op oude Indiaanse sjahmaan praktijken, zoals beschreven in een van de boeken van Carlos Castaneda. Ik ontdekte het krachtige effect van deze bewegingen en hoe het kan helpen om bewust te worden van de eigen intenties. Om die reden heb ik deze oefeningen geintegreerd in the intentie coaching trajecten.

Door een persoonlijke crisis in 2013 kon ik mij van de laatste resten depressie en ongeloof bevrijden. Ik kon eindelijk mijn intuïtie omarmen en erop vertrouwen, ook in mijn dagelijks leven. Door de lange worsteling om mijzelf en de wereld te accepteren, en de daaraan gerelateerde fysieke en psychische klachten te overwinnen, weet ik uit eerste hand hoe moeilijk het kan zijn om de kwaliteit van leven (terug te) pakken. Ik wil je graag in dat proces ondersteunen.